Udstillere 2018

7.-8. april kl. 11-16

Fernisering lørdag den 7. april kl. 11.

Anne-Marie Valton udstiller ikoner

Ikonmaleri har været en vigtig del af mit liv siden 2003. Jeg har udvalgt mig de aller dygtigste ikonmalere jeg har kunnet finde, til at undervise mig.  Mine lærere har været: Alexander Wikstrøm, Nya Valamo klostret i Finland, Aidan Hart i Shrewsbury, Theodoros Papadopoulos i Larissa, Grækenland, Radoslav Hristov i Sofia, Oksana Stanovskaya Moskva, og senest George Kordis fra Athen.

Mine ikoner hænger bl.a. i Dragsmark Kirke i Uddevalla, Sverige, Glyvra Kirke på Færøerne, Grønnevang kirke i Danmark og Den Danske Ambassade i Kiev. 

Jeg har bl.a. udstillet i Galleri Wenda, i Halden, Frivillighedshuset Græsted, Dragsmark Kirke Uddevalla, Ramløse Sognelænge, Glyvra Kirke Færøerne, Vejby kirke og Frederiksborg Slotskirke og jeg har været medlem af den censurerede ”Kunstrunden” i Nordsjælland.

For mig er ikonmaling en påmindelse om at der intet er at frygte. Under arbejdet med en ikon kommer jeg i kontakt med den spirituelle side af mig selv og af livet og der åbnes for forbindelsen til f.eks. Kristus og Jomfru Maria. Ikonen minder mig om Guds kærlighed til os alle, uden begrænsninger – altid, og det er en fantastisk hjælp at have i tider der kan synes svære.

Jeg har undervist i ikonmaling siden 2005 og i januar 2016 åbnet jeg mit eget galleri og atelier i Tisvildeleje.

Mine ikoner er meget sjældent tro kopier af eksisterende gamle ikoner. Jeg lytter til mit hjerte – og bruger mit eget farvevalg og udtryk. Mine ikoner er malet på traditionel vis i ægtempera på massive lindetræsplader og forgyldt med 23,75 karat bladguld.

På udstillingen viser jeg primært ikoner med Maria med barnet i forskellige udgaver samt ærkeengle og skytsengle.