Erik Reime og Anita Corfixsen

9 & 10 August
Kl. 11-16.oo begge dage.

Erik Reime og Anita Corfixsen udstiller billeder og glaskunst.

Erik Reime har været tatovør i 30 år, og det kan man godt se på hans malerier som er en videreudvikling af de motiver han blev kendt for, som tatovør,

Anita Corfixsen er uddannet billedkunstner og arbejder med ovnformet glas (Glasfusing). Anita laver relieffer og farverige skåle. Det er tit en fortælling i farver.

Anita og Erik er gift, og bor og arbejder til dagligt i Espergærde. Kunstnerne vil være til stede under hele udstillingen.

Rene Steen Sørensen

7.-8. juli kl. 11-16

Fernisering lørdag den 7.juli kl. 11.

René Steen Sørensen ( f. 1959 ) arbejder primært  med blyant og tusch.


Gennemgående for hans praksis er en nysgerrig og kritisk stillingtagen til virkeligheden og fantasien. René Steen Sørensens signatur er stregen, som udmønter sig i den personlige fortælling gennem teknisk præcision. Og som afspejler sindets mange kroge og forvanskninger. Lyset og mørket. Det evige grænseland, mellem romantisk udfoldelse og naturvidenskabelig tilgang, afføder et stærkt indtryk - der bliver siddende.

Rikke Heinecke

Den 9. og 10. juni mellem kl. 11. og 16 , udstiller Rikke Heinecke sine malerier.

Når man skal sætte ord på, hvordan og hvorfor man arbejder med sine billeder, som man gør, er det altid en udfordring: Det er jo bare sådan, man gør.... Eller, når man tænker efter, så er der jo utrolig mange overvejelser som gøres og beslutninger som træffes før man er sikker på , at et maleri er       "færdigt".

Når jeg starter med de første farveklatter på et bart hvidt lærred har jeg som regel en ide om, hvor jeg vi hen. Jeg bearbejder lærredet med maling , sliber, vasker, mere maling, skraber, skriver, gentager processen mange gange indtil lærredet fremstår med dybde og struktur, som skaber baggrund for motivet.

Dernæst er selve motivet den store udfordring, og forhåbentlig vil billedets enkelte elementer kunne arbejdes sammen til en helhed.

Det er vigtigt for mig , at der både fremstår ro i billedet samtidig med at der er skabt nogle spændende strukturer, som giver maleriet liv og beskueren lyst til at gå på opdagelse og måske selv danne  sine egne indre følelser og billeder.

 

Rikke Heinecke

Xenia Michaelsen

Xenia Michaelsen
udstiller croquistegninger
12. og 13. maj kl. 11-16
fernisering lørdag d. 12. maj kl. 11 

Kulhuse kultur og medborgerhus, Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris
  www.kulhuse.org
For kort tid siden kunne vi se Xenia i fjernsynet, hvor hun deltog i Danmarks bedste portrætmaler og kom i finalen. Der kan ses mere i linket til portrætter længere nede.

Xenia skriver:
Jeg blev bidt af croquis tegning lige fra starten af min kunstkarriere.

Croquis er en tegnestil, hvor et emne skitseres hastigt på få minutter. En af min ynglings tegnestile, som jeg har dyrket mange år, er croquis-tegning af levende modeller.

Menneskers kroppe er meget smukke, grafiske og dynamiske. Det er en stor udfordring at tegne model. På få minutter skal man vise de essentielle dele af positur og fange karakterer af det menneske, som man tegner.

Det er også en super god træning for øjnene, for frigørelse af hånden og læring at se på emnet i sin helhed.

 Jeg øvede mig med figurtegninger for at komme ind på et kunstakademi. Jeg gik til croquis undervisning, da jeg blev student på Moskvas Kunst Industri Akademi. Min passion for croquis tog jeg med til Danmark, da jeg i 1996 blev dansk gift, kom til Danmark og blev optaget på Danmarks Designskole. På skolen, sjovt nok, var også et croquiskursus.

Det er ikke så overraskende, hvis jeg fortæller, at da jeg flyttede til Frederikssund, var der en croquis gruppe i byen. Nu har vi allerede gennem flere år samles hver måned på Kulturhuset Elværket og har vores croquis-hygge. 

På et tidspunkt spurgte mine croquiskammerater mig, om jeg ikke gerne ville udstille mine tegninger. Det havde jeg ikke lige tænkt på, men det vil jeg naturligvis gerne.

Mine croquistegninger kan derfor ses netop  d.12.maj og 13.maj 2018 på Kulhuse kultur og medborgerhus, Gl. Kulhusevej 149, 3630 Jægerspris. www.kulhuse.org  

Se flere Xenia croquis tegninger http://portraetter.dk/portraetter/croquis/ 

Anne-Marie Valton

7.-8. april kl. 11-16

Fernisering lørdag den 7. april kl. 11.

Anne-Marie Valton udstiller ikoner

Ikonmaleri har været en vigtig del af mit liv siden 2003. Jeg har udvalgt mig de aller dygtigste ikonmalere jeg har kunnet finde, til at undervise mig.  Mine lærere har været: Alexander Wikstrøm, Nya Valamo klostret i Finland, Aidan Hart i Shrewsbury, Theodoros Papadopoulos i Larissa, Grækenland, Radoslav Hristov i Sofia, Oksana Stanovskaya Moskva, og senest George Kordis fra Athen.

Mine ikoner hænger bl.a. i Dragsmark Kirke i Uddevalla, Sverige, Glyvra Kirke på Færøerne, Grønnevang kirke i Danmark og Den Danske Ambassade i Kiev. 

Jeg har bl.a. udstillet i Galleri Wenda, i Halden, Frivillighedshuset Græsted, Dragsmark Kirke Uddevalla, Ramløse Sognelænge, Glyvra Kirke Færøerne, Vejby kirke og Frederiksborg Slotskirke og jeg har været medlem af den censurerede ”Kunstrunden” i Nordsjælland.

For mig er ikonmaling en påmindelse om at der intet er at frygte. Under arbejdet med en ikon kommer jeg i kontakt med den spirituelle side af mig selv og af livet og der åbnes for forbindelsen til f.eks. Kristus og Jomfru Maria. Ikonen minder mig om Guds kærlighed til os alle, uden begrænsninger – altid, og det er en fantastisk hjælp at have i tider der kan synes svære.

Jeg har undervist i ikonmaling siden 2005 og i januar 2016 åbnet jeg mit eget galleri og atelier i Tisvildeleje.

Mine ikoner er meget sjældent tro kopier af eksisterende gamle ikoner. Jeg lytter til mit hjerte – og bruger mit eget farvevalg og udtryk. Mine ikoner er malet på traditionel vis i ægtempera på massive lindetræsplader og forgyldt med 23,75 karat bladguld.

På udstillingen viser jeg primært ikoner med Maria med barnet i forskellige udgaver samt ærkeengle og skytsengle.