Christa Julin

Keramikeren Christa Julin udstiller 14. og 15. oktober 11-16

Christa Julin har arbejdet med keramik i over 40 år og har altid haft eget værksted, de sidste 30 år i Hareskovby.

Hun siger selv: Min mission er at lave skåle med et personligt og kunstnerisk præg, som det er en daglig glæde for folk at se på og bruge.

Jeg får gennem keramikken kommunikeret med  min omverden i et sprog jeg kan udtrykke mig i. Det sprog afspejler mig. Det rolige og enkle og med et skandinavisk udtryk. Det skal dog hele tiden udfordres for at gnisten kan holdes vedlige. Jeg kredser om skålformen og arbejder med variationer over samme tema.

Mit arbejdsmateriale er hovedsageligt porcelænsler og den drejede skål mit udgangspunkt. Porcelænets hvidhed er for mig den perfekte baggrund for de glasurer jeg fremstiller. De geometriske former, som jeg kombinerer til en helhed i en stram og dog organisk skål.

Jeg vil gerne perfektionere skålen og dens dekoration, men jeg vil også gerne bryde formen op og sammensætte den på andre måder.

Koncentrationen og overvejelser samt ro til at udføre arbejdet sætter jeg højt, ligeledes friheden til at skabe det jeg har lyst til.

 

Der vil være fernisering på udstillingen i Kulhuse Kultur og medborgerhus lørdag d. 14. oktober kl. 11 – 16, der er ligeledes åbent søndag 11 - 16

                            

                      

Birgit Kjær Thomsen

16. og 17. september kl. 11 - 16

Fernisering 16. september kl. 11

Birgit Kjær Thomsen udstiller sine vævede billeder og vil i dagene 16. og 17. september vise en anderledes udstilling med farvede tekstil kunst. Birgit har siden 1989  arbejdet med vævningens tekstile kunstform. Hun er uddannet socialrådgiver og har gennem vævekunsten kunnet finde ro fra en ofte stressende hverdag. Hun har gennem årene udviklet sin helt egen stil, hvor hun udfordrer sanserne hos beskueren ved at bruge vævningen og garnets muligheder til at gøre motiverne ledende og tredimensionelle. Birgit har gennem årene udstillet herhjemme og i udlandet og har vundet flere priser på censurerede udstillinger.

www.billedvæver.dk

 

Jytte Joehr

Jytte Loehr udstiller i Huset 12. og 13. august kl. 11-16
Fernisering lørdag d. 12/8 kl. 11


Jytte Loehr skriver:
“Jeg bevæger mig i mine billeder som en linedanser mellem det figurative og abstraktionen, isolerer elementer fra deres oprindelige omgivelser, prøver at finde det abstrakte i det konkrete, og for hele tiden at udfordre mig selv og holde balancen, er det vigtigt for mig at gøre mig nye tanker om tingenes sammenhæng, læse filosofi, rejse, se andre kulturer, andre himmelstrøg.  Fra naturens hånd er jeg udstyret med et optimistisk sind på trods af alt, og det er min ambition at give denne optimisme videre til andre gennem farvens lyrik, og billedernes fortællinger.

 

Et sted har jeg læst, at lyset bevæger sig med en hastighed på 300.000 km i sekundet! Og vort øje registrerer f.eks. farven rød i 2/100-del af et sekund, violet i 6/100 del af et sekund.  Jo større bølgelængde desto hurtigere reagerer hjernen.  Lys og farve stimulerer hjernen og virker positivt på vor kropstilstand.  Så værs’go - kom og bliv stimuleret! - Velkommen i Kulhuse Kultur og Medborgerhus!”

Jytte Loehr

Bilbaogade 1

2150 Nordhavn

 

tel. +45 40 73 03 52

www.jytteloehr.dk

www.bkf.dk/jytte-loehr

Gitte Harslev TILBAGEBLIK 1


Sort/hvid grafik 1979-
8. og 9. juli kl. 11-16
Velkommen til fernisering 8. juli kl. 11

KUNST FØR COLUMBUS. Kulhuse kultur- og medborgerhus, 
Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris. www.kulhuse.org


TILBAGEBLIK 1
Udstillingen viser tidlige grafiske arbejder i sort/hvid grafik1979-81 og et par fra 1990. 
En serie streg- og akvatinteætsninger fra afgangsåret på Skolen for Brugskunst (nu Danmarks Designskole), Linoleumssnit og ætsninger, hvoraf mange blev udstillet på de censurerede udstillinger bl. a. Charlottenborg, Kunstnernes efterårsudstilling.. 

Om billederne på udstillingen.
LINOLEUMSSNIT 1978-81: Jeg startede med linoleumssnittet i 1978. I en række billeder, har jeg arbejdet med træernes former, dramatiske hældninger mod hinanden, væk fra hinanden, det fine net af smågrene mod lyset. Senere ændrede jeg motiverne til rum, lys i rum.
AKVATINTE 1981-87: Jeg fortsatte studiet af rummet med denne teknik, som giver mulighed for et utal af gråtoner. Rummene stadig mere forenklede, rum, lysets bevægelse i rummet, dramatiske skygger.
ÆTSNINGER 1989-92: Fra 1989 har jeg bevæget mig over i den abstrakte billedverden inspireret af mit møde med den japanske ideverden, da jeg i en periode arbejdede for Nationalmuseet i Brede.


Jeg har flere udstillinger i Frederikssund kommune senere i år:

TILBAGEBLIK 2, d.17/8 - 25/9 i Kulturhuset Elværket i Frederikssund, bliver fortsættelsen med grafiske tryk udført i teknikken: farveakvatinte (med flere plader).

KUNST I USÆDVANLIGE MATERIALER 4. – 19. november, Frederikssund kunstforening, Langes magasin viser nyere værker, collager/håndlavet papir og skulpturer i papmache. Vi bliver 4 udstillere.

Venlig hilsen Gitte Harslev 

http://www.bkf.dk/gitte-harslev  nyere billeder
http://www.gitteharslev.dk ældre billeder

Fotoudstilling

Fotograferne Jens Ole Jacobsen, Kirsten Bringstrup og Sv. Erik Hansen udstiller

10. og 11. juni kl. 11 til 16
Velkommen til fernisering lørdag den 10. juni kl. 11

Kunst før Columbus i
Kulhuse Kultur - og Medborgerhus Gl. Kulhusvej 149, 3630 Jægerspris www.kulhuse.org  

3 Fotografer udstiller :

Jens Ole Jacobsen, som er medlem af Fotoakrobaterne, har fotograferet siden han var 8 år, han er meget alsidig i sin fotokunst, der dækker et bredt område, bl.a. natur, dyr, og mennesker. Street foto er også et af hans favorit områder.

Kirsten Bringstrup var med til at starte Torstorp Fotoklub, er desuden medlem af Fotoakrobaterne, udstiller fotofra den skønne Ø Mykines, Færøerne, den barske natur, det rige fugleliv og især Lunderne ( Søpapegøjer ) var det foretrukne motiv.

Sv.Erik Hansen viser billeder af Cowboydernes barske dagligdag, fra en farm i Mato Crosso, Brasilien.   

Robert McLean

Billedkunstneren Robert McLean udstiller oliemalerier med inspiration fra Sydafrika

13. og 14. maj kl. 11-16
Velkommen til fernisering lørdag d. 13/5 kl. 11

Robert Mclean tager oftest beskueren med til en solbeskinnet farverig verdensdel, Afrika, hvor han er født og opvokset.

Hans hjemland Sydafrika´s varme, glødende farver skinner igennem samtlige af hans værker, hvor stilen tydeligvis er inspireret af ekspressionisterne.
Som en ægte sydafrikansk ekspressionist portrætterer Mclean sit hjemlands farverige og uforglemmelige giganter og betagende landskaber malet i hans genkendelige stil i alle regnbuens farver.

På årlige malerejser til landene i det sydlige Afrika hentes inspiration til de næste værker. I februar gik malerejsen igennem Sydafrika til det bjergrige Swaziland for slutteligt at ende på malestedet ved Thamalekane floden i Botswana midt iblandt Okavangos åkander.
 
At male direkte under Afrikas blå himmel giver en utrolig drivkraft, og også i år blev det til en lang serie farverige landskaber, vilde dyr og mennesker og ikke mindst værker med de blomstrende åkander, der var højsæson for netop i januar og februar måned.

Karen Hansen

Karen Hansen er maleruddannet hos professor E.Molakidez, Paris, LÈcole National Superieure des Beaux Art de Paris, medlem af kunstnersammenslutningen M/K, Kunst i Midten, samt Modern d’Art Perpignan.

Udstillinger i gallerier, museer, kunstforeninger og firmaer i såvel ind-som udland med oliemalerier.15 år i Frankrig med arbejde i forskellige regioner samt eget galleri i Sydfrankrig, La Petite Galerie d’Art Danois, Marquixanes.

Malerierne udføres i olie på lærred og er dels impressionistiske og naturalistiske, dels kompositioner, hvor lys og skygge er vigtige ingredienser i maleriet. De skæve malerier blev lanceret i 1975 og har siden vakt stor opsigt.

De mere abstrakte udtryksformer, som Karen Hansen også bruger, er især baseret på oplevelser i dagligdagen, hvor det er de enkle ting, lys og skygge, som bruges.
Hun har deltaget i adskillige eksaminerede udstillinger såsom KE. St. Cyprien, Palais des Rois de Majorgue, Uses m.fl.

Karen Hansen vandt konkurrencen om Syndicat de Boulangers des Pyrenées turist-plakat og udsmykningen af Vinco-operativernes repræsentationslokaler. Desuden har hun tegnet bogomslag og illustrationer samt plakat til Kræftens Bekæmpelse.

Inspiration til malerierne af Havets Flora har kunstneren fundet ved at dykke på koralrevene ved Australiens kyst, Det Røde Hav og Adriaterhavet.

Atelier i Stenløse. Firmabesøg og rundvisning efter aftale. Prøveophæng i private hjem uden beregning kan bestilles.

 

Hjemmeside

www.dartdanois.dk