Josephine Ernst

Fotoudstilling i Kulhuse Kulturhus med fernisering d. 12. april 2014 kl. 11.00 – 16.00

 

I weekenden d. 12-13. april udstiller kunstfotografen, Josephine Ernst, store og små værker fra de sidste tre år i Kulhuse Kulturhus

 

Med udgangspunkt i sin uddannelse og gennem mange års virke som scenograf, har hun valgt selv at skabe – udenfor teatrets mure – sine egne verdener og fiktive rum. Josephine arbejder med kontrasten mellem naturen og det menneskeskabte og menneskenes efterladenskaber.

Tidens tand er meget fascinerende, for det minder os om livets gang.

Hun arbejder samtidig også med at bryde fotografiets tradition, som et dokumentarisk medie. Hun maler med virkeligheden i stedet for blot at vise den, for fotografiet kan sagtens fortælle eventyr, visioner og vise følelser, selvom grundelementerne udspringer fra hverdagen og det, der er tæt på os, som vi ellers ikke har øje for.

Ved at sammensætte foto i flere lag og med fokus på samspillet mellem lys og mørke forsøger Josephine herved at opnå en ny og anderledes virkelighed.

Disse lag indeholder samtidigt både flere tider, landskaber eller ting tæt på, som kan fortælle os om livets processer, dets gentagelser og afslutning.

 

Inspiration:

Livet er kompliceret og består af mange lag.

Vi ser én ting og forestiller os noget andet – at se – er individuelt.

At vise virkeligheden på en ny måde kan sætte spørgsmål ved dens rigtighed og ved at ophæve virkeligheden visuelt kan det skabe nye synsvinkler.

At lave billeder er at pege på uopdagede ting – at skabe et nyt fokus.

At lave kunst er at ændre. At ændre er en kunst.

 

Mail. Josephine.ernst@gmail.com

www.ernst.dk

 

 

 

 

Birgit Langborg

Weekenden den 10. og 11. maj

 

Mail. Birgit.langborg@youmail.dk

www.langborg.dk

 

 

             

Tina Bendz

Tina Bendz udstiller malerier

14. og 15. juni kl. 11-16
fernisering lørdag d. 14. juni kl. 11-16  

Kunstneren vil være til stede kl. 11- 13

Tina Bendz udstiller billeder fra et kvindeliv anno 2014 ... kommunikation med billedet er vigtigt for mig det er dog en daglig udfordring at lytte, sanse blive bevidst om hvad der er næste step ind i billedet, ofte er de via den natlige drømmefunktion jeg får dette vist !!

Det primære for mig er: farverne, menneskerne, naturen/universet/det ubevidste ... og det konkrete !!

Jeg arbejder med mange forskellige materialer lag på lag - spartel - pensel - fingrene ... og jeg bliver ved til jeg er tilfreds.

www.bendzgalleri.dk 
www.kunstrunden.dk

 

 

Kamma Kaae

Kamma Kaae viser malerier

Lørdag d. 12. og søndag d. 13. juli kl. 11-16

Fernisering lørdag kl. 11 

 Kamma Kaae viser primært en række helt friske billeder fra de senere måneder, hvor hun har modtaget undervisning på 2 Kunstskoler i København. 
Billederne er malet med akryl på lærred i stramme konstruktioner og i abstrakt udtryk. 
Der ses fragmenter som krystallisation, sprængninger, arkitektoniske former eller ingeniørlignende konstruktioner. En form for transformation måske.
I nogle tidligere arbejder vil man kunne se abstraktioner over eksterne og interne rum -  forstadie til det nuværende nyeste formsprog anes.
Kamma Kaae har atelier på Hundested Havn, udstiller jævnligt i København med forskelllige kunstnernetværk, har fået antaget billeder på statscensurerede udstillinger - Kunstnernes sommerudstilling KS13 og Nordkraft 12.

 kammakaae@gmail.com

www.kunstrunden.dk  

 

 

 

Filip Vest

I weekenden den 9. og 10. august kl. 11-16 Udstiller Filip Vest
Fernisering lørdag d. 9. august kl. 11-16. Kunstneren vil være til stede. den 9. og 10. august

Fantasivæsener, ukrainsk jord og konserverede sæbebobler

18-årige Filip Vest udstiller i Kulhuse kultur og medborgerhus. Det gør han med udstillingen ”PT”, som er en del af udstillingsrækken ”Kunst før Columbus” og viser et tværsnit af den unge kunstners nuværende kunstprojekter.
Og det er ikke så lidt der optager Filip Vest. De seneste tre år har han haft 20 udstillinger og hans motiver spænder fra tegneseriefigurer, der befolker forladte industrikvarterer til højaktuel ukrainsk jord. Filip Vest startede med at male for otte år siden i netop Kulhuse, hvor familien har sommerhus og derfor er kulturhuset et udstillingssted med en vigtig historie for ham. Sidenhen har Filip Vest udvidet maleriet med murmalerier, print og installationskunst.
Derfor indretter han udstillingen som et værksted, hvor der både kommer til at være færdige malerier, fotografier og skitser fra de mange forskellige projekter. Man kommer blandt andet til at kunne se en live-streaming af ukrainsk jord og fotodokumentation af håbløse forsøg på at konservere en sæbeboble. På mange måder kan udstillingen ses som et billede på ungdommens rodløshed og flakkende søgen efter mening. Men Filip går ind i hvert enkelt emne med et enormt engagement og en nysgerrighed der binder hele udstillingen sammen. Om det så drejer sig om fantasivæsener i forladte industrikvarter, ukrainsk jord eller konserverede sæbebobler.

Se mere på www.filipvest.dk

CV:
Filip Vest (f. 1995)
Kunstpilot på Statens Museum for Kunst, 2011-2013
BGK Arken, 2013-nu
Månedens navn DR Ung Kunst:
feb 2013, dec 2013, maj 2014
Ungdommens Vårsalong: 2012, 2013 

 

Mail. filipvest@gmail.com

www.filipvest.dk

 

                                                 

 

Saini Sinivuori

 

Saini Sinivuori udstiller 
Skulpturer, maleri, grafik og tegning 
18. og 19. oktober kl. 11-16

fernisering lørdag den 18. okt. Kl. 11-16.    
Kunstneren er til stede begge dage 

www.narovi.com/saini/   el.  www.kunstrunden.dk  se under Saini Sinivuori)

Kunstneren Saini Sinivuori udstiller skulpturer, maleri, keramik, grafik og tegning i ”Kunst Før Columbus”.

Saini Sinivuori fortæller om sit arbejde: Min kunst kommer til udtryk i mange forskellige teknikker og materialer. Jeg arbejder oftest hjemme i mit atelier, men er jeg ikke dér, må jeg gribe til pen og papir og male eller tegne, hvor jeg nu er. Det er blevet til mange skitser og tegninger i årenes løb, f.eks. når jeg lytter til koncerter, hvor jeg tegner musikkerne dog uden at se på papiret. Disse tegninger kalder jeg for ”Musikcroquis-blindtegninger”.

Min skabertrang er stærk. Når den er stærkest, kommer inspirationen indefra. Intuitive fornemmelser strømmer gennem impulser og rytmer i kroppen. Jeg sætter hånden på lærredet eller materialet, og derefter arbejder hånden af sig selv. Mit abstrakte og figurative maleri og grafik bliver skabt på denne måde.

En anden måde jeg arbejder på er at forholde mig til et ydre objekt. F.eks. når jeg modellerer skulpturer og portrætter efter nøgenmodel eller foto. Keramik som brugskunst, kræver også i nogle tilfælde, at jeg forholder mig til en konkret ydre form og idé. I dekoration af keramikken kan jeg dog vende tilbage til inspirationens drivkraft – fra den intuitive kilde – som gennemstrømmer mig.

Drømmen om at dekorere keramik opstod, da jeg var ca. 5 år, og den blev igen vakt til live som ung. I Picassos og Jorns keramik oplevede jeg stor skønhed, og en frihed i deres kunstneriske udfoldelse. Det påvirkede mig til, at slippe alle forestillinger, og at arbejde ud fra nuets skabende kraft.

Skulpturer har siden 1997 været min største passion i mit kunstneriske virke. Menneskets krop optog mig på en ny måde, da jeg begyndte at modellere skulpturer i stentøjsler efter nøgenmodel. Tidligere tegnede jeg kun croquis- og modeltegning af kroppen og malede små hurtige olieskitser. Efter 2001 begyndte jeg at arbejde med skulpturer ud fra foto. Det var en udfordring, da jeg skulle forstille mig, hvordan modelen så ud fra andre vinkler end, jeg kunne se på fotoet. Ofte var det sort/hvide foto, taget for 100 siden af inuitter fra Grønland, som jeg brugte. Da jeg ikke kunne vide, hvordan kroppen så ud, mærkede jeg efter inden i, om det føltes rigtig eller forkert, hvad jeg gjort. Siden har jeg modelleret mange skulpturer og portrætter efter foto. Dog bruger jeg levende model ved portrætter i den afsluttende fase.